Kruidcake

Kruidcake is een heerlijke, zoete traktatie die perfect is voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekkere snack. Deze kruidcake is gemaakt met een heerlijke mix van kruiden, boter, suiker en bloem. Het resultaat is een heerlijke, luchtige cake met een heerlijke smaak. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke kruidcake.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel nootmuskaat

– 1 theelepel gember

– 1 theelepel kruidnagel

– 1 theelepel zout

– 125 gram boter

– 125 gram suiker

– 2 eieren

– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, gember, kruidnagel en zout in een kom.

3. Klop de boter en suiker in een andere kom tot een luchtig mengsel.

4. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

5. Voeg het bloemmengsel toe en meng tot een glad deeg.

6. Voeg de melk toe en meng tot een glad deeg.

7. Vet een cakevorm in en giet het deeg erin.

8. Bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten.

9. Laat de cake afkoelen en serveer.

Geniet van je heerlijke kruidcake!

Kruidcake

Geef een reactie

Schuiven naar boven