Kroketten

Kroketten zijn een heerlijk en veelzijdig gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Ze zijn eenvoudig te maken en kunnen worden geserveerd als een snack, als een bijgerecht of als een hoofdgerecht. In dit recept leer je hoe je kroketten kunt maken met een heerlijke, krokante buitenkant en een zachte, smeuïge binnenkant.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelpuree

– 2 eieren

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels paneermeel

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de aardappelpuree, eieren, bloem, paneermeel, zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder in een kom.

3. Neem een kleine hoeveelheid van het mengsel en vorm er een kroket van.

4. Leg de kroketten op een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Bestrijk de kroketten met olijfolie.

6. Bak de kroketten in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en krokant zijn.

7. Serveer de kroketten warm met een dip naar keuze.

Eet smakelijk!

Kroketten

Geef een reactie

Schuiven naar boven