Krakeling

Krakelingen zijn een heerlijk zoet gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een klassiek Nederlands gebak dat gemaakt wordt met bloem, suiker, eieren, boter en melk. Het is een lekker gebak dat je kunt eten als ontbijt, lunch of als snack. In dit recept leer je hoe je zelf krakelingen kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram suiker

– 2 eieren

– 250 gram boter

– 250 ml melk

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel vanille extract

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel zout

– Olie om in te vetten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, vanille extract, kaneel en zout in een kom.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg tot een glad geheel.

4. Voeg de eieren toe en kneed het deeg nogmaals.

5. Voeg de melk toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

6. Vet een bakplaat in met olie.

7. Rol het deeg uit tot een dikke plak.

8. Snijd het deeg in stukken van ongeveer 5 cm.

9. Leg de stukken deeg op de bakplaat en bak ze in de oven gedurende 15-20 minuten.

10. Laat de krakelingen afkoelen en serveer ze met poedersuiker.

Eet smakelijk!

Krakeling

Geef een reactie

Schuiven naar boven