Koolsalade Sonja Bakker is een heerlijke salade die je in een handomdraai kunt maken. Het is een gezonde salade die je kunt serveren als bijgerecht of als lunch. De salade bestaat uit kool, appel, wortel, ui, augurk, komkommer, rode paprika, mayonaise en een paar kruiden. De ingrediënten zorgen voor een frisse smaak en een lekkere crunch. Hieronder volgt het recept voor Koolsalade Sonja Bakker.
Ingrediënten:
– 1 krop kool, fijngehakt
– 1 appel, in kleine blokjes
– 1 wortel, geraspt
– 1 ui, fijngehakt
– 1 augurk, in kleine blokjes
– 1 komkommer, in kleine blokjes
– 1 rode paprika, in kleine blokjes
– 2 eetlepels mayonaise
– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel suiker
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
Bereidingswijze:
1. Meng de kool, appel, wortel, ui, augurk, komkommer en rode paprika in een grote kom.
2. Voeg de mayonaise, mosterd, suiker, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
3. Laat de salade minstens een uur marineren in de koelkast.
4. Serveer de salade koud.