Koningsdag

Koningsdag is een feestelijke dag in Nederland waarop we de verjaardag van de koning vieren. Het is een dag vol met vrolijkheid en gezelligheid. Om deze dag nog specialer te maken, hebben we een heerlijk recept voor jullie bedacht. Met dit recept kun je een lekkere Koningsdagmaaltijd maken die iedereen zal smullen.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen

– 2 uien

– 2 teentjes knoflook

– 2 eetlepels olijfolie

– 200 gram gehakt

– 1 eetlepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 blik kidneybonen

– 1 eetlepel tomatenpuree

– 1 eetlepel suiker

– 1 eetlepel azijn

– 1 eetlepel oregano

– 1 eetlepel basilicum

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes in een pan met water en zout tot ze gaar zijn.

2. Snijd de uien en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.

4. Voeg de kruiden toe en bak het gehakt nog een paar minuten mee.

5. Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen, tomatenpuree, suiker, azijn, oregano en basilicum toe en roer alles goed door elkaar.

6. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

7. Voeg de gekookte aardappelblokjes toe en roer alles goed door elkaar.

8. Laat het geheel nog een paar minuten zachtjes koken.

9. Serveer de Koningsdagmaaltijd met wat extra kruiden en een frisse salade.

Eet smakelijk!

Koningsdag

Geef een reactie

Schuiven naar boven