Konijn op oma’s wijze

Oma’s konijn op oma’s wijze is een heerlijk recept dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig recept dat eenvoudig te maken is met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt. Het resultaat is een heerlijk gerecht dat heerlijk smaakt met een knapperige korst en een sappig, smaakvol vlees.

Ingrediënten:

– 1 konijn, gesneden in stukken
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel rozemarijn
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje witte wijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn.

3. Voeg de konijnstukken toe en bak tot ze lichtbruin zijn.

4. Voeg de tijm, rozemarijn, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de witte wijn toe en roer goed.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak gedurende 45 minuten.

7. Serveer met aardappelpuree en groenten.

Konijn op oma’s wijze

Geef een reactie

Schuiven naar boven