Kokkels

Kokkels zijn een heerlijk en gezond ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept worden kokkels gebakken met knoflook, citroen en peterselie. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 1 kilo kokkels
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 citroen, in partjes
– 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Spoel de kokkels af en laat ze uitlekken.

3. Verdeel de kokkels over een ovenschaal en strooi de knoflook erover.

4. Giet de olijfolie over de kokkels en voeg de citroenpartjes toe.

5. Bestrooi met de peterselie, zout en peper.

6. Bak de kokkels in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

7. Serveer de kokkels warm met wat extra citroenpartjes.

Kokkels

Geef een reactie

Schuiven naar boven