Kladdkaka

Kladdkaka is een heerlijke Zweedse chocoladetaart die gemakkelijk te maken is. Het is een zachte, kleverige taart met een krokante bovenkant. De taart is heerlijk met een bolletje vanille-ijs of een klodder slagroom. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke kladdkaka.

Ingrediënten:

– 200 gram pure chocolade

– 200 gram boter

– 3 eieren

– 200 gram suiker

– 2 theelepels vanille-extract

– 150 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 eetlepels koffiepoeder

– 2 eetlepels cacaopoeder

– 2 eetlepels kokosrasp

– 2 eetlepels karamel

– 2 eetlepels noten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Smelt de chocolade en boter in een steelpan op laag vuur.

3. Klop de eieren, suiker en vanille-extract in een kom tot een luchtig mengsel.

4. Voeg de gesmolten chocolade en boter toe aan het eimengsel en mix goed.

5. Voeg de bloem, bakpoeder, koffiepoeder, cacaopoeder, kokosrasp, karamel en noten toe en mix tot een glad beslag.

6. Vet een springvorm in met boter en giet het beslag erin.

7. Bak de kladdkaka in de oven gedurende 25-30 minuten.

8. Laat de taart afkoelen en serveer met een bolletje vanille-ijs of slagroom.

Kladdkaka

Geef een reactie

Schuiven naar boven