Kipspies

Kipspies is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel klaar is. Deze kipspies is gevuld met een heerlijke combinatie van kip, groenten en kruiden. Het is een gezonde en smakelijke maaltijd die iedereen zal waarderen. Hier volgt het recept.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 paprika, in blokjes gesneden

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 8 plakjes bladerdeeg

– 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.

3. Voeg de kip, paprika, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak alles ongeveer 5 minuten.

4. Verdeel het kipmengsel over 8 plakjes bladerdeeg.

5. Vouw de plakjes bladerdeeg dicht en druk de randen goed aan.

6. Bestrijk de kipspies met het losgeklopte ei.

7. Bak de kipspies in de oven gedurende 20 minuten.

8. Serveer de kipspies met een salade of groente.

Eet smakelijk!

Kipspies

Geef een reactie

Schuiven naar boven