Kippenragout oma

Kippenragout oma is een heerlijk, klassiek gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit kip, groenten en een saus gemaakt van boter, bloem en melk. Het is een gerecht dat heerlijk smaakt en eenvoudig te maken is. Hieronder volgt het recept voor kippenragout oma.

Ingrediënten:

– 1 kip, in stukken gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes gesneden
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
– 2 aardappelen, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1,5 dl melk
– 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de boter in een grote ovenschaal en voeg de kip toe. Bak de kip aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en aardappel toe en bak deze 5 minuten mee.

4. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg de melk toe en roer tot een gladde saus.

5. Breng op smaak met zout en peper en voeg de peterselie toe.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak de kippenragout gedurende 30 minuten.

7. Serveer de kippenragout oma met een frisse salade.

Kippenragout oma

Geef een reactie

Schuiven naar boven