Kippendijen met rijst

Kippendijen met rijst is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel klaar is. De kippendijen worden gebakken in een heerlijke saus van knoflook, ui, paprika en tomatenpuree. De rijst wordt gekookt in kippenbouillon voor extra smaak. Dit gerecht is een geweldige manier om je familie te verwennen met een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 4 kippendijen
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels kippenbouillon
– 1 kopje rijst
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook en paprika toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

3. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog eens 2 minuten.

4. Voeg de kippendijen toe en bak gedurende 10 minuten.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Leg de kippendijen in een ovenschaal en giet de saus erover.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak gedurende 20 minuten.

8. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9. Serveer de kippendijen met de saus en de rijst.

Kippendijen met rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven