Kip sate

Kip sate is een heerlijke Aziatische maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een gerecht dat bestaat uit kipstukjes die zijn gekruid met een pittige saus en geserveerd met een zoete pindasaus. Het is een gerecht dat je met een paar ingrediënten kunt maken en dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Hieronder volgt het recept voor kip sate.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels ketjap manis

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels sesamolie

– 2 eetlepels bruine suiker

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel sambal oelek

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels pindakaas

– 2 eetlepels water

– 2 eetlepels olie

– Bamboespiesen

Bereidingswijze:

1. Meng de ketjap manis, sojasaus, sesamolie, bruine suiker, knoflookpoeder, gemberpoeder, sambal oelek, kurkuma, korianderpoeder, zout en peper in een kom.

2. Voeg de kipblokjes toe en meng alles goed door elkaar. Laat de kip minstens een uur marineren.

3. Verwarm de olie in een pan en voeg de kip toe. Bak de kip aan beide kanten goudbruin.

4. Meng de pindakaas met het water en voeg dit toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en laat het nog een paar minuten koken.

5. Haal de kip uit de pan en steek de kip aan de bamboespiesen.

6. Serveer de kip sate met de zoete pindasaus.

Kip sate

Geef een reactie

Schuiven naar boven