Kip korma

Kip Korma is een heerlijke Indiase curry die een milde, zoete smaak heeft. Het is een gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat een grote hit is bij zowel volwassenen als kinderen. In dit recept gebruiken we kip, kokosmelk, tomatenpuree, kurkuma, komijn, koriander, gember, knoflook, ui, kaneel, kardemom, kruidnagel, chilipeper en zout. Deze ingrediënten worden gecombineerd om een heerlijke, romige saus te maken die perfect is om te serveren met rijst of naanbrood.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel koriander

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel kardemom

– 1 theelepel kruidnagel

– 1 theelepel chilipeper

– 1 blikje kokosmelk

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels koriander, fijngehakt

– Zout naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

2. Voeg de knoflook, kurkuma, komijn, koriander, gemberpoeder, kaneel, kardemom, kruidnagel en chilipeper toe en bak nog eens 2-3 minuten.

3. Voeg de kip toe en bak deze 5-7 minuten, of totdat de kip gaar is.

4. Voeg de kokosmelk, tomatenpuree en koriander toe en breng aan de kook.

5. Laat de saus 10-15 minuten zachtjes koken, of totdat de saus dikker wordt.

6. Breng op smaak met zout.

7. Serveer de kip korma met rijst of naanbrood.

Kip korma

Geef een reactie

Schuiven naar boven