Kidneybonen met rijst

Kidneybonen met rijst is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. Het is ook een goede optie als je op zoek bent naar een vegetarisch gerecht. Met deze simpele ingrediënten kun je een heerlijke maaltijd maken die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 1 kopje gedroogde kidneybonen
– 2 kopjes rijst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/2 kopje water
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Laat de kidneybonen een nacht weken in koud water.

2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe. Bak de ui totdat deze glazig is.

4. Voeg de knoflook, komijn, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog een paar minuten.

6. Voeg de kidneybonen toe en bak nog een paar minuten.

7. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.

8. Laat het geheel zachtjes koken totdat de bonen gaar zijn.

9. Breng op smaak met zout en peper.

10. Serveer de kidneybonen met de rijst.

Kidneybonen met rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven