Kerstbrood

Kerstbrood is een heerlijk en traditioneel gerecht dat tijdens de feestdagen wordt gegeten. Het is een zoet brood dat wordt gebakken met verschillende ingrediënten, zoals rozijnen, noten, kaneel en suiker. Het is een lekker en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Hieronder volgt een recept voor kerstbrood.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels kaneel
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels honing
– 2 eieren
– 150 ml melk
– 100 gram rozijnen
– 50 gram gehakte noten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, zout en suiker in een kom.

3. Voeg de boter, honing, eieren en melk toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

4. Voeg de rozijnen en gehakte noten toe en kneed het deeg nogmaals.

5. Vet een bakvorm in en verdeel het deeg erin.

6. Bak het kerstbrood in de oven gedurende 30-35 minuten.

7. Laat het kerstbrood afkoelen en serveer het warm.

Eet smakelijk!

Kerstbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven