Kersenclafoutis

Kersenclafoutis is een heerlijk Frans dessert dat gemakkelijk te maken is. Het is een luchtige cake met kersen, die wordt gebakken in een oven. De kersen geven het een heerlijke zoete smaak. Deze kersenclafoutis is een perfecte afsluiter van een maaltijd.

Ingrediënten:

– 250 gram kersen
– 4 eieren
– 100 gram suiker
– 100 gram bloem
– 100 ml melk
– 50 gram boter
– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Vet een ovenschaal in met boter.

3. Verdeel de kersen over de ovenschaal.

4. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtige massa.

5. Voeg de bloem, melk, boter en vanille extract toe en mix alles goed door elkaar.

6. Giet het beslag over de kersen en zorg ervoor dat de kersen goed bedekt zijn.

7. Bak de kersenclafoutis in de oven gedurende 30-35 minuten.

8. Laat de kersenclafoutis afkoelen en serveer met poedersuiker.

Kersenclafoutis

Geef een reactie

Schuiven naar boven