Kataifi baklava is een heerlijke, zoete traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditioneel Grieks gerecht dat bestaat uit fijne kataifi-deeg dat is gevuld met noten en honing. Het is een perfecte traktatie voor speciale gelegenheden of als een lekkere snack. Hieronder volgt een recept voor kataifi baklava.
Ingrediënten:
– 500 gram kataifi-deeg
– 250 gram gemengde noten (walnoten, hazelnoten, amandelen, etc.)
– 100 gram suiker
– 100 ml honing
– 100 ml olijfolie
– 2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels vanille-extract
– 50 gram boter, gesmolten
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Hak de noten fijn en meng ze met de suiker, kaneel, citroensap en vanille-extract.
3. Verdeel het kataifi-deeg in twee gelijke delen.
4. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
5. Leg het eerste deel kataifi-deeg in de ovenschaal en druk het aan.
6. Verdeel de notenmengsel over het deeg.
7. Leg het tweede deel kataifi-deeg over de notenmengsel en druk het aan.
8. Bestrijk de bovenkant met de gesmolten boter.
9. Bak de kataifi baklava in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat het goudbruin is.
10. Laat de kataifi baklava afkoelen.
11. Verwarm de honing en giet het over de kataifi baklava.
12. Serveer de kataifi baklava warm of koud.