Kataifi baklava

Kataifi baklava is een heerlijke, zoete traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditioneel Grieks gerecht dat bestaat uit fijne kataifi-deeg dat is gevuld met noten en honing. Het is een perfecte traktatie voor speciale gelegenheden of als een lekkere snack. Hieronder volgt een recept voor kataifi baklava.

Ingrediënten:

– 500 gram kataifi-deeg

– 250 gram gemengde noten (walnoten, hazelnoten, amandelen, etc.)

– 100 gram suiker

– 100 ml honing

– 100 ml olijfolie

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels vanille-extract

– 50 gram boter, gesmolten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Hak de noten fijn en meng ze met de suiker, kaneel, citroensap en vanille-extract.

3. Verdeel het kataifi-deeg in twee gelijke delen.

4. Vet een ovenschaal in met olijfolie.

5. Leg het eerste deel kataifi-deeg in de ovenschaal en druk het aan.

6. Verdeel de notenmengsel over het deeg.

7. Leg het tweede deel kataifi-deeg over de notenmengsel en druk het aan.

8. Bestrijk de bovenkant met de gesmolten boter.

9. Bak de kataifi baklava in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat het goudbruin is.

10. Laat de kataifi baklava afkoelen.

11. Verwarm de honing en giet het over de kataifi baklava.

12. Serveer de kataifi baklava warm of koud.

Kataifi baklava

Geef een reactie

Schuiven naar boven