Kapucijners met spek en uien

Kapucijners met spek en uien is een heerlijk, eenvoudig en smakelijk gerecht. Het is een klassieker die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een gerecht dat makkelijk te maken is en waar iedereen van kan genieten. In dit recept worden kapucijners gecombineerd met spek en uien om een heerlijke maaltijd te creëren.

Ingrediënten:

– 500 gram kapucijners
– 2 uien, gesnipperd
– 200 gram spek, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 theelepels paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de kapucijners toe. Kook de kapucijners gedurende 10-15 minuten totdat ze gaar zijn. Giet de kapucijners af en zet apart.

2. Verwarm de olijfolie en boter in een grote koekenpan. Voeg de uien en knoflook toe en bak gedurende 5 minuten.

3. Voeg de spekjes toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg de kapucijners toe, samen met de paprikapoeder, tijm, zout en peper. Roer alles goed door elkaar en bak gedurende 5 minuten.

5. Serveer de kapucijners met spek en uien warm.

Kapucijners met spek en uien

Geef een reactie

Schuiven naar boven