Kapucijners gezond

Kapucijners zijn een heerlijke, gezonde en veelzijdige peulvrucht. Ze zijn een goede bron van vezels, eiwitten, vitamine B6, foliumzuur, kalium en ijzer. In dit recept worden kapucijners gecombineerd met andere gezonde ingrediënten om een heerlijke, voedzame maaltijd te creëren.

Ingrediënten:

– 500 gram kapucijners
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/2 kopje groene erwten
– 1/2 kopje kikkererwten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Spoel de kapucijners af en laat ze uitlekken.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

4. Voeg de komijn, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de kapucijners, tomatenblokjes, groene erwten en kikkererwten toe en roer goed door.

6. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

7. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet het in de oven. Bak het gerecht in ongeveer 20 minuten gaar.

8. Serveer de kapucijners met een salade of een stukje brood.

Kapucijners gezond

Geef een reactie

Schuiven naar boven