Kalfsvlees gestoofd

Stoofvlees is een klassiek gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke manier om kalfsvlees te bereiden en het resultaat is een sappig, smaakvol gerecht. In dit recept wordt kalfsvlees gestoofd met uien, wortelen, knoflook, kruiden en witte wijn. Het resultaat is een heerlijk, smaakvol gerecht dat perfect is voor een zondagse maaltijd.

Ingrediënten:

– 1 kg kalfsvlees, in blokjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 wortelen, in plakjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel tijm

– 1 eetlepel rozemarijn

– 1 eetlepel oregano

– 1/2 kopje witte wijn

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de uien, wortelen en knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn.

3. Voeg het kalfsvlees toe en bak tot het lichtbruin is.

4. Voeg de kruiden toe en roer goed.

5. Voeg de witte wijn toe en laat het geheel 10 minuten sudderen.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Laat het geheel nog eens 10 minuten sudderen.

8. Serveer met aardappelpuree of rijst.

Kalfsvlees gestoofd

Geef een reactie

Schuiven naar boven