Kalfssukade

Kalfssukade is een heerlijk, smaakvol gerecht dat veel mensen graag eten. Het is een traditioneel Nederlands gerecht dat gemaakt wordt met kalfsvlees, uien, wortelen, tomaten, kruiden en bouillon. Het is een eenvoudig gerecht dat makkelijk te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. Hieronder volgt een recept voor kalfssukade.

Ingrediënten:

– 500 gram kalfsvlees, in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortelen, in plakjes gesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels oregano
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 liter kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

2. Voeg het kalfsvlees toe en bak het vlees tot het gaar is.

3. Voeg de wortelen, tomaten, laurierblaadjes, paprikapoeder, tijm, oregano, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

5. Laat het gerecht ongeveer 45 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de kalfssukade met rijst of aardappelpuree.

Kalfssukade

Geef een reactie

Schuiven naar boven