Kaasstengels

Kaasstengels zijn een heerlijk en eenvoudig te maken snack. Ze zijn perfect als tussendoortje of als bijgerecht bij een maaltijd. Deze kaasstengels zijn gevuld met kaas en kruiden en gebakken tot een knapperig goudbruin korstje. Ze zijn heerlijk als ze warm uit de oven komen, maar ook lekker als ze koud zijn. Hier volgt het recept voor kaasstengels.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem

– 1 theelepel bakpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 kopje koude boter, in blokjes

– 1/2 kopje geraspte kaas

– 1 ei

– 2 eetlepels melk

– 1 theelepel Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout.

3. Voeg de boter toe en kneed met je vingers tot het een kruimelig mengsel wordt.

4. Voeg de kaas, ei, melk en kruiden toe en kneed tot een deeg.

5. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1/4 inch.

6. Snijd het deeg in rechthoekige stukken van ongeveer 2 inch breed.

7. Leg de stukken op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de kaasstengels in de oven gedurende 10-12 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

9. Laat de kaasstengels afkoelen voordat je ze serveert.

Geniet van je heerlijke kaasstengels!

Kaasstengels

Geef een reactie

Schuiven naar boven