Iskender is een heerlijke Turkse maaltijd die bestaat uit gesneden lamsvlees, geroosterde tomaten, geroosterde paprika’s, geroosterde uien en een saus van yoghurt en tomaten. Het is een populair gerecht dat vaak wordt geserveerd met warm Turks brood. Hieronder volgt een recept voor Iskender.
Ingrediënten:
– 500 gram lamsvlees
– 2 tomaten, in plakjes gesneden
– 2 paprika’s, in plakjes gesneden
– 2 uien, in plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels yoghurt
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Leg het lamsvlees in een ovenschaal en bestrijk het met olijfolie.
3. Voeg de tomaten, paprika’s en uien toe en bestrooi met komijn, kurkuma, zout en peper.
4. Rooster het gerecht in de oven gedurende 25 minuten.
5. Verwarm de tomatenpuree in een kleine pan en voeg de yoghurt toe.
6. Roer de saus goed door en voeg eventueel wat extra zout en peper toe.
7. Serveer het lamsvlees met de geroosterde groenten en de saus.
Eet smakelijk!