Hutspot oma

Hutspot oma is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig, maar smakelijk gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het bestaat uit aardappelen, uien, wortelen en een vleessaus. In dit recept wordt het gerecht op smaak gebracht met kruiden en specerijen.

Ingrediënten:

– 1 kg aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 500 ml kippenbouillon
– 200 g gehakt
– 2 eetlepels tomatenpuree

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote ovenschaal. Voeg de uien en wortelen toe en bak ze 5 minuten.

3. Voeg de kruiden en specerijen toe en bak nog een minuut.

4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak nog een minuut.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Voeg het gehakt toe en roer goed door.

7. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.

8. Zet de ovenschaal in de oven en bak de hutspot oma gedurende 30 minuten.

9. Serveer de hutspot oma met een frisse salade.

Hutspot oma

Geef een reactie

Schuiven naar boven