Hutspot met spekjes

Hutspot met spekjes is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een klassieker uit de Nederlandse keuken en een favoriet bij veel mensen. De hutspot bestaat uit aardappelen, wortelen en uien, die samen met spekjes worden gekookt tot een heerlijke, smeuïge maaltijd. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke hutspot met spekjes kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen

– 500 gram wortelen

– 2 uien

– 100 gram spekjes

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels kruiden (bijvoorbeeld tijm, rozemarijn of peterselie)

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en wortelen en snijd ze in kleine stukjes.

2. Pel en snipper de uien.

3. Verhit de boter in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

4. Voeg de aardappelen, wortelen en spekjes toe en bak alles nog een paar minuten mee.

5. Voeg de bloem, kruiden, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg vervolgens genoeg water toe om de groenten te bedekken.

7. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

8. Roer af en toe in de pan en voeg eventueel nog wat water toe als de hutspot te dik wordt.

9. Serveer de hutspot met spekjes warm.

Hutspot met spekjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven