Hutspot klassiek

Hutspot klassiek is een klassiek Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit aardappelen, wortelen en uien. Het is een heerlijk comfort food dat gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om de restjes van de week op te maken. Hieronder volgt een recept voor hutspot klassiek.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 2 grote wortelen, geschild en in blokjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 2 koppen kippenbouillon

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aardappelen, wortelen en uien in een ovenschaal.

3. Smelt de boter in een kleine pan en voeg de bloem toe. Roer tot het een glad mengsel is.

4. Voeg de kippenbouillon toe en roer tot het een glad mengsel is.

5. Giet het mengsel over de aardappelen, wortelen en uien in de ovenschaal.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Bestrooi met de peterselie.

8. Bak in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de aardappelen gaar zijn.

9. Serveer warm.

Hutspot klassiek

Geef een reactie

Schuiven naar boven