Hotteok

Hotteok is een Koreaans gebak dat wordt geserveerd als een zoete snack of als een dessert. Het is gemaakt van een deeg dat wordt gevuld met een mengsel van suiker, noten, gedroogd fruit en kaneel. Het deeg wordt gebakken in een hete pan totdat het goudbruin en knapperig is. Hotteok is een heerlijke snack die je gemakkelijk thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel gist

– 1/2 kopje warm water

– 1/4 kopje melk

– 2 eetlepels olie

– Filling:

– 1/4 kopje suiker

– 1/4 kopje geroosterde noten

– 1/4 kopje gedroogd fruit

– 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, suiker, zout en gist in een kom.

2. Voeg het warm water, melk en olie toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

3. Laat het deeg 30 minuten rusten.

4. Meng de suiker, noten, gedroogd fruit en kaneel in een kom.

5. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.

6. Rol elk stuk deeg uit tot een ronde plak.

7. Leg een lepel van het vullingmengsel in het midden van elke plak deeg.

8. Vouw de plak deeg dubbel en druk de randen goed aan.

9. Verwarm een koekenpan en voeg wat olie toe.

10. Bak de hotteok aan beide kanten goudbruin en knapperig.

11. Serveer de hotteok warm.

Hotteok

Geef een reactie

Schuiven naar boven