Hollandse tomatensoep

Tomatensoep is een klassiek Hollands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijke, smaakvolle soep die gemakkelijk te maken is. Deze tomatensoep is een perfecte manier om een koude winteravond te verwarmen.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 blikken tomatenblokjes

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 2 koppen kippenbouillon

– 1/2 kopje slagroom

– 1/4 kopje vers gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, suiker, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de slagroom toe en roer goed. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de peterselie toe en roer goed.

6. Serveer de soep met een stukje stokbrood.

Hollandse tomatensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven