Hete boontjes

Hete boontjes zijn een heerlijke, gezonde en veelzijdige maaltijd. Ze zijn eenvoudig te bereiden en kunnen worden geserveerd als een bijgerecht of als een hoofdgerecht. In dit recept worden de boontjes gekookt met knoflook, ui, paprika en kruiden, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen. Serveer de hete boontjes met een stukje brood of een salade voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram boontjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, gesnipperd
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de boontjes toe. Kook de boontjes gedurende 5 minuten.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook, ui en paprika toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

3. Voeg de kruiden toe en bak nog eens 2 minuten.

4. Voeg de gekookte boontjes toe en bak nog eens 5 minuten.

5. Breng op smaak met zout en serveer.

Hete boontjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven