Hazenpeper

Hazenpeper is een klassieke Belgische stoofschotel die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. De basis van deze stoofschotel bestaat uit hazenvlees, wortelen, uien, knoflook, kruiden en rode wijn. Deze ingrediënten worden samen met een kruidige saus gekookt tot een heerlijke, smaakvolle maaltijd. Hieronder volgt een recept voor hazenpeper.

Ingrediënten:

– 1 kg hazenvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortelen, in plakjes
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel rozemarijn
– 1 eetlepel laurier
– 1/2 liter rode wijn
– 1/2 liter bouillon
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een grote ovenschaal en voeg de uien, knoflook en wortelen toe. Bak de groenten 5 minuten.

3. Voeg het hazenvlees toe en bak het vlees aan alle kanten bruin.

4. Voeg de bloem, tijm, rozemarijn en laurier toe en roer goed.

5. Voeg de rode wijn en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet de ovenschaal in de oven en laat de hazenpeper 1,5 uur stoven.

7. Breng de hazenpeper op smaak met zout en peper.

8. Serveer de hazenpeper met aardappelpuree of rijst.

Hazenpeper

Geef een reactie

Schuiven naar boven