Hazenbout

Hazenbout is een heerlijk gerecht dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een lekker stukje vlees dat je kunt bereiden met een aantal eenvoudige ingrediënten. In dit recept gebruiken we een combinatie van knoflook, citroen, kruiden en olijfolie om de hazenbout een heerlijke smaak te geven. De hazenbout wordt geserveerd met een frisse salade en een knapperige aardappelpuree.

Ingrediënten:

– 4 hazenbouten
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 citroen, geperst
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
– 1 theelepel gedroogde oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de hazenbouten in een ovenschaal en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Meng de knoflook, citroensap, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper in een kom en meng goed.

4. Bestrijk de hazenbouten met het mengsel en zet de schaal in de oven.

5. Bak de hazenbouten gedurende 25-30 minuten, of totdat ze gaar zijn.

6. Serveer de hazenbouten met een frisse salade en een knapperige aardappelpuree.

Hazenbout

Geef een reactie

Schuiven naar boven