Hamburgers maken

Hamburgers zijn een klassiek en lekker gerecht dat iedereen kan maken. Of je nu een ervaren kok bent of een beginner, met de juiste ingrediënten en de juiste technieken kun je een heerlijke hamburger maken. In dit recept leer je hoe je een hamburger maakt met een perfecte smaak en textuur.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ei
– 1 eetlepel Worcestershire saus
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel fijngehakte ui
– 1 eetlepel fijngehakte knoflook
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 4 hamburgerbroodjes
– 4 plakjes kaas
– 4 plakjes tomaat
– 4 blaadjes sla
– 4 eetlepels mayonaise

Bereidingswijze:

1. Meng het gehakt, ei, Worcestershire saus, mosterd, ui, knoflook, zout en peper in een kom. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar.

2. Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke porties en vorm er 4 platte hamburgers van.

3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburgers aan beide kanten goudbruin.

4. Leg de hamburgers op de hamburgerbroodjes en beleg ze met de kaas, tomaat, sla en mayonaise.

5. Serveer de hamburgers met frietjes of salade.

Hamburgers maken

Geef een reactie

Schuiven naar boven