Gyoza

Gyoza is een Japanse dumpling die vaak wordt geserveerd als een snack of als een bijgerecht. Het is een lekker en gemakkelijk te maken gerecht dat je kunt variëren met verschillende ingrediënten. In dit recept leer je hoe je gyoza kunt maken met kip, groenten en een heerlijke saus.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels rijstwijnazijn
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 komkommer, in dunne plakjes gesneden
– 1/2 rode paprika, in dunne plakjes gesneden
– 1/2 witte ui, fijngehakt
– 1/2 bosje lente-uitjes, fijngehakt
– 1 pakje gyoza-vellen

Bereidingswijze:

1. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kip, knoflook, sojasaus, rijstwijnazijn, sesamolie, suiker, zout en peper toe. Roerbak de kip totdat het gaar is.

2. Voeg de komkommer, paprika, ui en lente-uitjes toe en roerbak nog een paar minuten. Laat de vulling afkoelen.

3. Leg een gyoza-vel op een schoon werkvlak en leg een theelepel van de vulling in het midden. Vouw de vel dubbel en druk de randen goed aan. Herhaal dit met de rest van de vellen en vulling.

4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe. Bak de gyoza’s aan beide kanten goudbruin. Voeg wat water toe en dek de pan af. Laat de gyoza’s zo’n 5 minuten stoven.

5. Serveer de gyoza’s met wat sojasaus of andere saus naar keuze. Eet smakelijk!

Gyoza

Geef een reactie

Schuiven naar boven