Gumbo

Gumbo is een klassieke Louisiana-stijl stoofpot die wordt gekookt met een rijke, smeuïge roux, een selectie van groenten en een selectie van vlees of zeevruchten. Het is een heerlijke maaltijd die de hele familie zal genieten. Hier is een recept voor gumbo dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 1/2 kopje boter
– 1/2 kopje bloem
– 1 ui, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel cayennepeper
– 1/4 theelepel gedroogde oregano
– 1/4 theelepel gedroogde tijm
– 1/4 theelepel gedroogde basilicum
– 1/4 theelepel gedroogde peterselie
– 2 koppen kippenbouillon
– 1 kopje okra, in plakjes
– 1 kopje kip, in blokjes
– 1 kopje andouille worst, in plakjes
– 1 kopje tomaten, gehakt
– 1 kopje witte rijst

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en kook, roer regelmatig, tot de roux een lichtbruine kleur heeft.

2. Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder, zout, cayennepeper, oregano, tijm, basilicum en peterselie toe en kook, roer regelmatig, tot de ui zacht is.

3. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken.

4. Voeg de okra, kip, worst, tomaten en rijst toe en roer goed. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken, of tot de rijst gaar is.

5. Serveer de gumbo warm met extra paprikapoeder, zout en cayennepeper naar smaak.

Gumbo

Geef een reactie

Schuiven naar boven