Grootmoeders zuurvlees

Grootmoeders zuurvlees is een klassiek Belgisch gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een heerlijke combinatie van zacht vlees, zoete appels en een zuur sausje. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het is een geweldige manier om een grote groep mensen te verwennen. Hieronder volgt het recept voor grootmoeders zuurvlees.

Ingredi├źnten:

– 2 kg runderlappen
– 2 uien, fijngesneden
– 2 appels, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels mosterd
– 2 eetlepels ketchup
– 2 eetlepels Worcestersaus
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels kruidnagelpoeder
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg de runderlappen in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper.

3. Verwarm de boter in een grote pan en fruit hierin de uien.

4. Voeg de bloem toe en roer goed.

5. Voeg de suiker, azijn, mosterd, ketchup, Worcestersaus, tomatenpuree, paprikapoeder, kruidnagelpoeder, zout en peper toe en roer goed.

6. Voeg de appelblokjes toe en roer goed.

7. Giet de saus over de runderlappen in de ovenschaal.

8. Bak het gerecht in de oven gedurende 1,5 uur.

9. Serveer het gerecht met aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Grootmoeders zuurvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven