Groenteburger kikkererwten

Deze groenteburger kikkererwten is een heerlijke, gezonde en veelzijdige maaltijd. Het is een perfecte optie voor vegetariërs en veganisten, maar ook voor iedereen die op zoek is naar een lekkere maaltijd met weinig calorieën. De kikkererwten zorgen voor een stevige structuur en de kruiden geven de burger een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 2 koppen gekookte kikkererwten

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 eetlepel komijnpoeder

– 1 eetlepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1/2 kop paneermeel

– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

– 2 eetlepels koriander, fijngehakt

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de kikkererwten in een grote kom en pureer ze met een staafmixer.

3. Voeg de ui, knoflook, olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en meng alles goed.

4. Voeg de paneermeel, peterselie en koriander toe en meng alles goed.

5. Maak met je handen 8 burgers van het mengsel.

6. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin.

7. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10 minuten.

8. Serveer de burgers met een salade of een andere groente.

Groenteburger kikkererwten

Geef een reactie

Schuiven naar boven