Gozleme

Gozleme is een traditioneel Turks gerecht dat bestaat uit een dunne deeglaag gevuld met kaas, groenten en/of vlees. Het is een heerlijk en gezond gerecht dat gemakkelijk te maken is. In dit recept leer je hoe je een heerlijke gozleme kunt maken met kaas en groenten.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 eetlepels olijfolie

– 300 ml warm water

– 200 gram feta kaas

– 200 gram geraspte kaas

– 1 ui, fijngehakt

– 2 tomaten, in kleine stukjes

– 2 eetlepels oregano

– 2 eetlepels olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout en olijfolie in een kom. Voeg het warm water toe en kneed het deeg tot het glad en elastisch is. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het 30 minuten rusten.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

3. Meng de feta kaas, geraspte kaas, ui, tomaten, oregano, olijfolie, zout en peper in een kom.

4. Rol het deeg uit tot een dunne lap. Verdeel het kaas-groentenmengsel over het deeg. Vouw het deeg dubbel en druk de randen goed aan.

5. Leg de gozleme op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze in de oven gedurende 20-25 minuten.

6. Serveer de gozleme warm met yoghurt of salade.

Gozleme

Geef een reactie

Schuiven naar boven