Goulash stap-voor-stap

Goulash is een klassieke Oostenrijkse stoofschotel die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, smakelijke maaltijd die gemakkelijk te maken is. Hieronder volgt een recept voor goulash stap-voor-stap.

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Snijd 500 gram runderlappen in blokjes van ongeveer 2 cm.

Stap 3: Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote ovenschaal en bak de runderlappen aan beide kanten goudbruin.

Stap 4: Voeg 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 paprika en 1 rode peper toe en bak deze 5 minuten mee.

Stap 5: Voeg 1 blik tomatenblokjes, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel oregano, 1 theelepel tijm, 1 theelepel zout en wat peper toe en roer alles goed door elkaar.

Stap 6: Voeg 250 ml water toe en breng het geheel aan de kook.

Stap 7: Zet het vuur laag en laat de goulash 30 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 8: Voeg 1 blikje maïs toe en laat de goulash nog 10 minuten pruttelen.

Stap 9: Serveer de goulash met rijst of aardappelpuree.

Goulash stap-voor-stap

Geef een reactie

Schuiven naar boven