Gnochi

Gnocchi is een Italiaans gerecht dat bestaat uit kleine balletjes gemaakt van aardappelen, bloem en eieren. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke gnocchi met een saus van tomaat en basilicum kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen

– 200 gram bloem

– 2 eieren

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 eetlepel gedroogde basilicum

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de aardappelen in een pan met water tot ze gaar zijn. Giet het water af en laat de aardappelen afkoelen.

2. Schil de aardappelen en stamp ze fijn. Voeg de bloem, eieren, knoflook, olijfolie, zout en peper toe en kneed het geheel tot een deeg.

3. Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd deze in kleine stukjes.

4. Breng een pan met water aan de kook en voeg de gnocchi toe. Kook de gnocchi gedurende 3-4 minuten of tot ze gaar zijn.

5. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de tomatenblokjes, basilicum, zout en peper toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de gekookte gnocchi toe aan de saus en roer alles goed door elkaar.

7. Serveer de gnocchi met de saus en geniet ervan!

Gnochi

Geef een reactie

Schuiven naar boven