Gnocchi lekker en simpel

Gnocchi is een heerlijk en simpel gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een Italiaans gerecht dat bestaat uit kleine balletjes van aardappelpuree, meel en eieren. Het is een lekker en gezond alternatief voor pasta. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke gnocchi kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen

– 150 gram bloem

– 1 ei

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

– 2 eetlepels fijngehakte basilicum

– 2 eetlepels fijngehakte knoflook

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels geraspte kaas

– 2 eetlepels olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de aardappelen in een pan met water en zout tot ze gaar zijn.

2. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.

3. Schil de aardappelen en pureer ze met een staafmixer.

4. Voeg het ei, de bloem, het zout en de olijfolie toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

5. Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd deze in kleine stukjes.

6. Rol de stukjes deeg in balletjes en druk ze lichtjes aan.

7. Breng een pan met water aan de kook en voeg de gnocchi toe. Kook de gnocchi gedurende 3-4 minuten.

8. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de knoflook, de peterselie, de basilicum, de tomatenpuree en de geraspte kaas toe.

9. Voeg de gekookte gnocchi toe en roer alles goed door elkaar.

10. Breng op smaak met zout en peper.

11. Serveer de gnocchi met de saus en de geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Gnocchi lekker en simpel

Geef een reactie

Schuiven naar boven