Gerst

Gerst is een veelzijdig en voedzaam graan dat al eeuwenlang wordt gebruikt in veel verschillende gerechten. Het is een goede bron van vezels, eiwitten, vitamines en mineralen. Gerst is een veelzijdig ingrediënt dat kan worden gebruikt in salades, soepen, stoofschotels en veel meer. In dit recept maken we een heerlijke gerst salade met komkommer, tomaat, feta en koriander.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gerst
– 2 kopjes water
– 1 komkommer, in kleine blokjes gesneden
– 1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
– 1/2 kopje feta, in kleine blokjes gesneden
– 1/4 kopje koriander, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de gerst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

2. Voeg de komkommer, tomaat, feta en koriander toe aan de gerst.

3. Voeg de olijfolie, citroensap, zout en peper toe en meng alles goed.

4. Serveer de salade op kamertemperatuur of koud.

Gerst

Geef een reactie

Schuiven naar boven