Geraspte bietjes

Geraspte bietjes zijn een heerlijke, gezonde en veelzijdige manier om bieten te bereiden. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. De geraspte bietjes zijn heerlijk als bijgerecht, maar ook als hoofdgerecht. In dit recept worden de geraspte bietjes geserveerd met een knapperige salade van komkommer, tomaat en rode ui.

Ingrediënten:

– 2 grote bieten
– 1 komkommer
– 1 tomaat
– 1 rode ui
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel honing
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de bieten en rasp ze met een kaasschaaf.

2. Snijd de komkommer, tomaat en rode ui in kleine stukjes.

3. Meng de geraspte bieten met de komkommer, tomaat en rode ui.

4. Voeg de olijfolie, citroensap, mosterd, honing, zout en peper toe en meng alles goed.

5. Laat de salade minstens een uur marineren in de koelkast.

6. Serveer de geraspte bieten met de salade.

Geraspte bietjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven