Gemberkoek

Gemberkoek is een heerlijk zoet gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een kruidig, knapperig gebak dat perfect is voor een koude winteravond. Het is ook een geweldige manier om je gasten te verwennen met een lekker gebakje. Met dit recept kun je een heerlijke gemberkoek maken die je gasten zeker zullen waarderen.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 theelepels gemberpoeder

– 1 theelepel kaneel

– 1/2 theelepel nootmuskaat

– 1/4 theelepel zout

– 100 gram boter, op kamertemperatuur

– 100 gram bruine suiker

– 2 eieren

– 2 eetlepels melk

– 2 eetlepels gemberstroop

– 2 eetlepels geraspte gember

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, gemberpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout.

3. Voeg de boter toe en klop met een mixer tot een kruimelig mengsel.

4. Voeg de suiker toe en klop tot een glad mengsel.

5. Voeg de eieren, melk, gemberstroop en geraspte gember toe en mix tot een glad deeg.

6. Vet een bakvorm in en verdeel het deeg erin.

7. Bak de gemberkoek in de oven gedurende 25-30 minuten.

8. Laat de gemberkoek afkoelen en serveer.

Gemberkoek

Geef een reactie

Schuiven naar boven