Gember koekjes

Gemberkoekjes zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze koekjes zijn heerlijk zoet en hebben een heerlijke gember smaak. Ze zijn perfect als tussendoortje of als dessert. Met dit recept kun je in een handomdraai een heerlijke gemberkoekjes maken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 theelepels gemberpoeder

– 1 theelepel kaneel

– 1/2 theelepel zout

– 125 gram boter

– 125 gram bruine suiker

– 1 ei

– 2 eetlepels melk

– 2 eetlepels gemberstroop

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, gemberpoeder, kaneel en zout.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot het een korrelig deeg wordt.

4. Voeg de suiker toe en kneed het deeg nogmaals.

5. Voeg het ei, de melk en de gemberstroop toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek met een koekvormpje koekjes uit.

7. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in ongeveer 10-12 minuten gaar.

8. Laat de koekjes afkoelen en geniet van je heerlijke gemberkoekjes!

Gember koekjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven