Gele curry

Gele curry is een heerlijke Thaise curry die een milde, zoete smaak heeft. Het is een van de meest populaire curries in Thailand en wordt vaak gegeten met rijst of noodles. In dit recept maken we een gele curry met kip, maar je kunt ook andere ingrediënten gebruiken zoals tofu, garnalen of groenten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels gele currypasta

– 1 kipfilet, in blokjes gesneden

– 1 ui, in dunne plakjes

– 1 rode paprika, in blokjes gesneden

– 1 eetlepel olie

– 1 kop kokosmelk

– 1 eetlepel vissaus

– 1 eetlepel palmsuiker

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen komijn

– 1 theelepel gemalen kurkuma

– 1 theelepel gemalen chilipeper

– 1 theelepel zout

– 1/2 kop water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin.

2. Voeg de ui en paprika toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de currypasta toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de kokosmelk, vissaus, palmsuiker, koriander, komijn, kurkuma, chilipeper en zout toe en roer goed.

5. Voeg het water toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de gele curry met rijst of noodles.

Gele curry

Geef een reactie

Schuiven naar boven