Gele biet

Gele biet is een heerlijk en gezond ingrediënt dat veel verschillende smaken en texturen heeft. Het is een veelzijdig ingrediënt dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we gele biet om een heerlijke salade te maken. De salade is licht, fris en heerlijk. Het is een perfecte maaltijd voor een warme zomerdag.

Ingrediënten:

– 2 gele bieten, geschild en in dunne plakjes gesneden

– 1/2 komkommer, in dunne plakjes gesneden

– 1/2 rode ui, fijngehakt

– 1/4 kopje olijfolie

– 2 eetlepels citroensap

– 1 eetlepel honing

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 kopje gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de plakjes gele biet op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie.

3. Bak de gele bieten in de oven gedurende 20 minuten.

4. In een grote kom, meng de komkommer, rode ui, citroensap, honing, zout en peper.

5. Voeg de gebakken gele bieten toe aan de kom en meng alles goed.

6. Garneer de salade met gehakte peterselie.

7. Serveer de salade direct of laat het afkoelen in de koelkast.

Geniet van deze heerlijke salade!

Gele biet

Geef een reactie

Schuiven naar boven