Gekookte bietjes

Gekookte bietjes zijn een heerlijke, gezonde en veelzijdige groente. Ze zijn eenvoudig te bereiden en kunnen worden geserveerd als een bijgerecht of als een hoofdgerecht. In dit recept worden de bietjes gekookt in een kruidige bouillon en geserveerd met een frisse citroen-dille dressing. Het is een heerlijke manier om bietjes te eten en een perfecte aanvulling op elke maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 pond geschilde bietjes

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 laurierblaadjes

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 koppen kippenbouillon

– 1/4 kopje vers gehakte dille

– 1/4 kopje vers gehakte peterselie

– Sap van 1 citroen

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit.

2. Leg de bietjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de bietjes in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze gaar zijn.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de laurierblaadjes, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper toe en bak gedurende 1-2 minuten.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de geroosterde bietjes toe en laat 10-15 minuten koken.

5. Verwijder de pan van het vuur en voeg de dille, peterselie, citroensap en olijfolie toe. Roer goed om te combineren.

6. Serveer de gekookte bietjes met de citroen-dille dressing. Geniet ervan!

Gekookte bietjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven