Gehaktballetjes

Gehaktballetjes zijn een klassieker in de Nederlandse keuken. Ze zijn makkelijk te maken en heerlijk om te eten. In dit recept leer je hoe je de perfecte gehaktballetjes maakt. Je hebt nodig: 500 gram gehakt, 1 ei, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel peterselie, 1 eetlepel paneermeel, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel zout, 1 theelepel peper en 2 eetlepels olijfolie.

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snipper de ui en knoflook en fruit deze in een koekenpan met de olijfolie.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.

4. Voeg de peterselie, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg het ei toe en meng het geheel goed door elkaar.

6. Voeg het paneermeel toe en meng het geheel goed door elkaar.

7. Maak met je handen balletjes van het gehaktmengsel.

8. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

9. Bak de balletjes in de oven gedurende 20 minuten.

10. Serveer de gehaktballetjes met aardappelpuree en groente.

Gehaktballetjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven