Gehaktballen in tomatensaus

Gehaktballen in tomatensaus is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. De gehaktballen zijn sappig en smaken heerlijk in combinatie met de zoete tomatensaus. Dit recept is een echte aanrader voor een gezellige avond met familie of vrienden.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 ei
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een kom het gehakt, de ui, knoflook, ei, paneermeel, paprikapoeder, zout en peper. Kneed het geheel goed door elkaar.

3. Maak met je handen kleine balletjes van het gehaktmengsel.

4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballen aan beide kanten goudbruin.

5. Voeg de tomatenblokjes, oregano en basilicum toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.

6. Verdeel de gehaktballen over een ovenschaal en giet de tomatensaus erover.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak de gehaktballen in tomatensaus in ongeveer 20 minuten gaar.

8. Serveer de gehaktballen in tomatensaus met een salade of aardappelpuree. Eet smakelijk!

Gehaktballen in tomatensaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven