Gehakt ovenschotel

Gehakt ovenschotel is een heerlijk en makkelijk te bereiden gerecht. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het weinig tijd kost om te bereiden en het heerlijk smaakt. In dit recept gebruiken we gehakt, aardappelen, uien, paprika, tomaten en kaas om een heerlijke ovenschotel te maken. Dit gerecht is een geweldige manier om de restjes in je koelkast op te maken. Laat je fantasie de vrije loop en voeg wat extra ingrediënten toe om je gehakt ovenschotel nog lekkerder te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kop geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui totdat deze glazig is.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt totdat het gaar is.

4. Voeg de paprika, tomaten, knoflookpoeder, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en roer alles goed door. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de aardappelblokjes toe en roer alles goed door.

6. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

7. Bak de ovenschotel in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de kaas goudbruin is.

8. Serveer de ovenschotel met een frisse salade.

Gehakt ovenschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven